“ePS2 – Servicii online pentru cetățeni”

cod SIPOCA 510/cod MySMIS 126372

Principii orizontale

Prezentarea generală a principiilor de egalitate de şanse şi dezvoltare durabilă

Egalitatea de şanse – conceptul conform căruia toate fiinţele umane sunt libere să-şi dezvolte capacitățile personale şi să aleagă fără limitări impuse de roluri stricte; faptul că diferitele comportamente, aspiraţii şi necesităţi ale femeilor şi bărbaţilor sunt luate în considerare, evaluate şi favorizate în mod egal înseamnă că atât femeile, cât şi bărbaţii se bucură de aceeaşi libertate de a-şi realiza aspirațiile.

Dezvoltarea durabilă abordează conceptul calității vieții în complexitate, sub aspect economic, social și de mediu, promovând ideea echilibrului între dezvoltarea economică, echitatea socială, utilizarea eficientă și conservarea mediului înconjurător. Elementul cheie al dezvoltării durabile îl reprezintă reconcilierea între procesul de dezvoltare și calitatea mediului, promovarea procesului integrat de elaborare și luare a deciziilor, atât la nivel global, cât și regional, național sau local. De asemenea, dezvoltarea durabilă depinde de distribuirea corectă a costurilor și beneficiilor dezvoltării între generații și națiuni."

Sursa: http://www.anfp.gov.ro/R/Doc/36675_ES%20si%20DD.pdf

 

Măsurile propuse la nivelul proiectului pentru susținerea egalității de șanse, nediscriminare și a egalității de gen sunt următoarele:
1. Politica de angajare a persoanelor ce activează în cadrul echipei de implementare a proiectului a fost concepută, promovată și pusă în practică încât nu a presupus nici un fel de discriminare după niciun criteriu.
2. În procedura de atribuire a contractelor de achiziții se ține cont de egalitatea de şanse şi gen.
3. Echipa de implementare a proiectului a fost constituită respectând principiul nediscriminării.
4. Se asigură promovarea concurenţei între operatorii economici, garantarea tratamentului egal şi nediscriminarea acestora. Se asigură transparenţa şi integritatea procesului de achiziţii.
5. Se asigură accesul persoanelor cu dizabilități în condiţii de egalitate cu ceilalţi cetățeni.


Măsurile propuse pentru susținerea dezvoltării durabile la nivelul proiectului sunt următoarele
:
1. Este gestionat eficient consumul de energie necesară funcționării echipamentelor tehnologice care susțin derularea activităților planificate în proiect.
2. Sunt respectate prevederile legale privind protecția mediului.
3. În cadrul proiectului sunt folosite cât mai mult posibil mijloacele de comunicare electronică, atât interne cât şi cu prestatorii pentru limitarea impactului negativ al transportului.

 

Această pagină web este cofinanțată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020

Conținutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene.
Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

© 2024 Primăria Sectorului 2 București.